LECTURI ÎN VREMURI DE AUSTERITATE. Vivere bene!

  • Recomandă articolul
După ce am tot vrut să prezint şi să comentez cîteva cărţi/lucrări dedicate unei teme extrem de atractive, acum le-a venit rîndul. Cărţi frumoase şi foarte gustoase. La propriu. Aşa am ales, cît am putut mai cu grijă, din maldărul deja uriaş de publicaţii de toată mîna, pe care numeroase edituri, unele specializate, le oferă cititorilor/ pofticioşilor/mîncăcioşilor. Presupunînd absurd că doar femeile ţin dietă şi sînt grijulii cu silueta lor. Altfel, mîncatul rămîne una dintre marile bucurii, chiar plăceri, voluptăţi, am putea adăuga, în această nevolnică viaţă. Mîncatul – mai mult decît băutul – a fost cîndva o necesitate. O stringentă nevoie biologică. Apoi s-a transformat în obişnuinţă, în plăcere şi rafinament. Ca în vremurile moderne să ajungem la o înfloritoare industrie. Nu mai insistăm prea mult asupra aspectelor sociologice, culturale şi a celor care ţin de mentalităţi specifice diferitelor civilizaţii de pe întregul mapamond. Menţionăm doar că librăriile de astăzi prezintă lucrările cu tematică culinară alături de cele de beletristică, filozofie, istorie, psihologie şi celelalte. Iar autorii de astfel de cărţi devin vedete mult mediatizate. Nu mai vorbim despre vînzări. Bestselleruri unele după altele. Afacerile ating cifre uriaşe.   – Prima dintre cărţile selectate de noi – şi, din […]
Acest continut este doar pentru abonati. Pentru abonament Observatorul Cultural apasati aici.

object(WP_Term)#12883 (11) { ["term_id"]=> int(19326) ["name"]=> string(7) "Nr. 901" ["slug"]=> string(6) "nr-901" ["term_group"]=> int(0) ["term_taxonomy_id"]=> int(19326) ["taxonomy"]=> string(7) "numbers" ["description"]=> string(0) "" ["parent"]=> int(0) ["count"]=> int(31) ["filter"]=> string(3) "raw" ["term_order"]=> string(1) "0" }