Nominalizări pentru Premiile Observator cultural 2011
Ediția a V-a, 28 martie 2011, Teatrul Odeon
- 04-03-2011
- Nr. 565
-
Observator Cultural
- Actualitate
- 17 Comentarii
UPDATE: De luni, 7 martie, şi pînă luni, 28 martie, puteţi vota, pe site, pentru „Premiul cititorilor“. În pofida crizei, 2010 a fost un an foarte bun pentru literatura română. Multe edituri au mizat pe literatura română, fapt ce a fost benefic pentru întreaga piață editorială. În ultimele două săptămîni, redactori și colaboratori ai revistei noastre au votat, avînd în față o listă cuprinzătoare de cărți, nominalizările pentru „Premiile revistei Observator cultural“. Vă prezentăm cărțile nominalizate, cele care au întrunit cel mai mare punctaj. Luni, 28 martie 2011, în „Gala Premiilor Observator cultural“, ce va avea loc la Teatrul Odeon, de la ora 19.00, se vor alege premianții de la fiecare categorie. Proză Gabriela Adameșteanu, Provizorat, Editura Polirom Nichita Danilov, Ambasadorul invizibil, Editura Polirom Ioan Groșan, Un om din Est, Editura Tracus Arte Marin Mălaicu-Hondrari, Apropierea, Editura Cartea Românească Radu Mareș, Cînd ne vom întoarce, Editura Limes Ovidiu Nimigean, Rădăcina de bucsau, Editura Polirom Constantin Stan, Gde Buharest, Editura Charmides Poezie Mircea Cărtărescu, nimic. Poeme (1988-1992), Editura Humanitas Teodor Dună, de-a viul, Editura Cartea Românească Ion Mureșan, cartea Alcool, Editura Charmides Liviu Ioan Stoiciu, Pe prag (Vale-Deal), Editura Cartea Românească Radu Vancu, Sebastian în vis, Editura Tracus Arte […]
Duna asa e ofticata mereu..Sa isi dea seama ca nu are valoare..Sa lase domeniul asta , nu e de ea..E slaba, slaba, orgolioasa si ffff ofticata!!!
Felicitari laureatilor nominalizati, sunt convins ca merita premiul cu prisosinta. Multe urari de succes tuturor.
Va rog sa votati in coloana din dreapta, acolo unde sint prezentate toate cartile nominalizate la „Premiile Observator cultural 2011”. Aveti un cerc, marcati cartea preferata, mergeti la „Voteza” si apasati. Votul dumneavoastra se va adauga automat, imediat dupa vot veti putea vedea rezultatele insumate, la votul de pina acum al cititorilor.
votez:
Constantin Stan, Gde Buharest, editura Charmides
In dreapta paginii, exista o rubrica unde sint prezentate toate cele 27 de carti nominalizate. In dreptul fiecarei carti, exista un cerculet. Marcati cartea preferata – va aparea un punct verde – si mergeti la butonul „Voteaza”. Votul dvs va fi inregistrat, imediat dupa vot puteti vedea rezultatele in procente.
Dragilor, unde anume putem vota cartile? Vreau sa particip si eu! Unde trebuie sa clickez?
Nimic din ce a facut pina acum Raluca Duna nu ne indeamna sa o banuim de tot felul de sforarii. Ea a avut un singur vot din 18, deci nu a influentat decisiv lista nominalizatilor. In plus, cartea ei chiar merita sa fie pe lista aia, ba eu chiar cred ca merita si premiul pentru debut. La ce bun atita gilceava? Doar de dragul de a da cu tifla? Mie mi se pare ca premiile Observatorului, cel putin pina la nivelul acesta, al nominalizarilor, este cel mai transparent dintre toate… Felicitari!
Daca Raluca Duna n-a votat-o pe Raluca Duna, m-am linistit. Si-o cred. Si daca o sa spuna ca nu l-a votat nici pe Teodor Duna, iarasi am s-o cred. M-as bucura insa sa mai fie cineva. Ca sa fim doi!
C-asa e la noi, in Balcani!
imi pare rau ca s-au iscat suspiciuni din cauza participarii mele la acest vot. eu am primit cateva mailuri din partea redactiei cu listele de carti pentru nominalizari si cu imperativul de a trimite mai repede optiunile mele. de altfel, nu am trimis decat cate una, la fiecare sectiune. credeam ca „trebuie” sa votez, in calitate de colaborator. credeam ca exista un regulament interior al acestei etape de jurizare si ca nu cade nicio banuiala asupra unui cap nevinovat, care, evident, nu avea cum sa se incoroneze singur. am votat intr-adevar si la sectiunea debut, dar nu pe mine, ci o autoare in care cred si despre care scriu saptamana asta in alta revista.
Ma bucur foarte mult ca a fost nominalizat Constantin Stan, Gde Buharest. Editura Charmides.Este un roman de exceptie, care a fost semnalat de critica literara. Sper sa castige.
Raluca Dună a avut un singur vot din cele 18 exprimate, iar acel vot nu a fost acordat propriei carti. Ea nu ar fi aparut printre jurati si nici nu am fi tinut cont de votul ei daca ar fi fost unul pro domo. Doina Ioanid si Daniel Cristea-Enache, care ar fi trebuit sa voteye, la rindul lor, s-au recuyat de pe lista primului juriu. Mai multe amanunte despre cum s+a votat voi da in articolul ce va fi postat pe site in cursul yilei de luni.
La Gala Premiilor, ce va avea loc la Teatrul Odeon pe 28 martie, sint asteptati, in limita locurilor disponibile, toti cei ce doresc sa participe.
Din pacate, cred ca Lena are dreptate. Raluca Duna ar cam trebui sa se recuze, sa iasa din competitie. Sau, pentru pastrarea aparentelor, ar fi trebuit sa nu participe la jurizare. E intr-adevar o problema de credibilitate si ar fi chiar pacat ca Observatorul cultural sa piarda niste puncte pentru un fleac ca asta.
Buna ziua!Foarte reusite alegerile!As vrea sa va intreb ceva, sper sa nu fiu penibila. Pot participa la gala si simplii cititori,ca sa zic asa, sau este un cadru restrans, in care au acces doar „participantii” si „juriul”?
Va multumesc anticipat!
Multumesc, domnule Antonesei, pentru sfat. Am scris editurii Limes un mesaj la adresa indicata de Dumneavoastra. De asemenea, am descoperit un articol al Dumneavoastra, despre romanul lui Radu Mares, in „Observator cultural”. Cred ca fara Dumneavoastra, fara domnul Daniel Cristea-Enache si fara domnul Bedros Horasangian, amintit in cronica „Good old times”, de acest roman nu stia nimeni.
E pacat ca editura Limes nu-si promoveaza cartile si nu le trimite in librarii.
Raluca Duna s-a votat pe sine insasi?
Aveti grija, pierdeti credibilitatea, si nu doar a mea…
@) Iulia
…intr-un an al romanului, cum a fost 2010, romanul d-lui Radu Mares este unul exceptional. Cred ca editura trimite carti si pin posta. Mailul editurii este [email protected]
Redactorii si colaboratorii Dumneavoastra au reusit sa surprinda tot ce a fost relevant in campul literelor romanesti in 2010.
Din pacate, romanul nominalizat si pe care il comenteaza Domnul Daniel Cristea-Enache in acest numar, ma refer la „Cand ne vom intoarce” de Radu Mares, nu se gaseste in librarii. Editura Limes nu trimite carti la cititori? As vrea sa-l citesc, dar nu stiu de unde sa-l procur.
Va urez mult succes la „Gala Premiilor Observator cultural”!