SOFTUL ROMÂN. Una reţetă culinară* a astrofilului Michel de Nostredame

(transpusă în catrene de către softologul de serviciu, pentru îndulcirea apocalipticelor spaime)

  • Recomandă articolul
Una reţetă culinară* a astrofilului Michel de Nostredame (transpusă în catrene de către softologul de serviciu, pentru îndulcirea apocalipticelor spaime)   Lui Emil Brumaru   Aflaţi că astrofilul Nostradamus a fost şi gastrofil – cum vom vedea; să ne, deci, bucurăm (gaudeamus!) de neapocaliptica-i peltea.   Fierbi cojile în apă cu o mînă de sare; dacă-s multe coji, atunci o mai sărezi şi-o laşi să fiarbă, pînă se face galbenă – cînd o arunci.   Speli cojile-n cinci-şase ape (care aibi grijă să nu ţi le facă terci sau ferfeniţă); dacă iz de sare mai au, cu vîrful limbii ai să-ncerci.   Le fierbi, din nou, în apă, pînă trece prin coaja groasă acul, cît mai lin; le pui într-un castron cu apă rece şi vezi, şi-atunci, să n-aibă gust salin;   iar dacă au, le reclăteşti (nu, însă, mai mult decît se cere ca să nu-l mai aibă); le aşezi pe-o albă pînză** şi-aştepţi să se usuce îndestul.   Zahàr sau miere, cît cuprinde, lasă, apoi, să se topească la foc mic, iar cojile, aruncă-le-n melasă, făcîndu-le a clocoti un pic.   Iei lisa de pe foc şi umpli pînă la gură vasu-n care-o transvazezi. Urmează ca,-n decurs de-o […]
Acest continut este doar pentru abonati. Pentru abonament Observatorul Cultural apasati aici.

Comentarii utilizatori

Comentariile sunt închise.