Statul în faliment. Cum depăşim anii ’90
- 19-11-2014
- Nr. 749
-
Iulia POPOVICI
- Politic
- 4 Comentarii
Ceea ce ne-au arătat aceste alegeri e, în esenţă, ce prăpastie desparte în egală măsură gîndirea Statului şi pe cea a partidelor politice de realitatea socială din teren. O realitate în care Statul pretinde autist că ştie totul despre cetăţenii lui (deşi nu ştie absolut nimic), iar partidele s-au dovedit a trăi într-o bulă temporală unde ce mergea în 1992 merge şi în 2014. Nu, nu mă refer exclusiv la PSD – probabil ceea ce a contribuit activ la alegerea lui Klaus Iohannis au fost decizia lui de a nu fi „mîrlan“ şi cea de a-i ţine departe de microfoane pe alde Cătălin Predoiu („capul sec al dlui Ponta“???, „monstrul din spatele rînjetului de copil nevinovat“???, aluziile la contractul KazMunaiGas???), Vasile Blaga şi Ludovic Orban. De cealaltă parte, e de-a dreptul incredibil ca, în anul 2014, să umbli în continuare, tu, partid cică social-democrat, cu strategii în care redistribuirea devine „premieră guvernamentală“ şi cu scheme propagandistice gen România TV şi filmatul cozilor de la Londra din spate, ca şi cum adevărul n-ar fi accesibil poate nu la un click distanţă, dar în mod cert la un telefon către rude distanţă. Ca să nu mai spun că PSD a avut 18 […]
Conitza draga, ceea ce nu s-a schimbat in Romania este PSD, cu Iliescul sau comunist si tentativa permanenta de erijare a acestei mafii in partid-stat, dupa acelasi model, ghiciti care, tot comunist !
Iar cine vorbeste de capitalism (fie el si minimal) in Romania, tara in care domina monopolurile si nicidecum concurenta, aluneca in jargonul marxist propriu celor care
au frecventat prea multe sedinte PCR, incapabili sa perceapa existenta altfel decat in binomul capitalism- comunism. Deci, numai bine si jos comunismul !
De-acord, sa depasim anii 90, dar nu pastrand etichetele politice ale acelorasi ani. Or, „numaratoarea” guvernarilor de dupa 90 tocmai asta face – cu exceptia cazului in care *singurul* ei sens este de a sugera ca astfel de contabilizari n-au noima.
Reprezentanții statului au această obsesie. Pentru proprietatea altuia. Așa că despre care secol e vorba când menționați anii ’90? Poate că se va introduce examen psihic obligatoriu la angajare la stat, având în vedere și această obsesie. Recent arestata Bica n-ar mai fi ajuns la butoane, de pildă.
Tariceanu liberal ? Poate USList !! Singura strategie a lui Ponta a fost furtul voturilor si smechereala care tine (inca) la prostime, el insusi nefiind prea destept dpdv social…