Statul jandarm
- 07-09-2012
- Nr. 640
-
Cristian PÎRVULESCU
- Politic
- 8 Comentarii
O săptămână a tăcut! Dar nu pentru că nu știa cum să se adreseze celor aproape șapte milioane și jumătate de români ce au votat împotriva sa, ci pentru că aștepta momentul oportun pentru lansarea unui contraatac. Așa că, după o săptămână de tăcere jucată, și odată ce nunta „prințesei moștenitoare“ a trecut, Traian Băsescu a vorbit! Dar nu poporului, ci statului său, statului „jandarm“! Un stat care nu mai reprezintă cetățenii, ci care se subordonează președintelui. Iar cele 8,5 milioane de votanți (căci nu se va putea niciodată ști cine sînt cei ce au votat împotriva demiterii lui Băsescu pe 29 iulie) au primit un avertisment: instituțiile „statului jandarm“ vor face ordine! După de o vară dominată de avatarurile referendumului de revocare a preşedintelui se pare că urmează o toamnă politică și mai dură. Iar între timp, frustrarea socială şi politică generată de consecințele sociale ale crizei și amplificată de revenirea lui Traian Băsescu cresc în intensitate. Cu un grad de politizare și mobilizare fără precedent de la Al Doilea Război Mondial încoace e greu de crezut că românii se vor retrage blazați în viața familială. Căci ceea ce a fost simplist și propagandistic numit „lovitură de stat“ […]
este data la care romanii vor putea sa demonstreze ca sunt popor sau doar o populatie vanturata de vreme. Articolul este o analiza lucida si profunda a unui om echilibrat, dar care , din ton, a ajuns la capatul rabdarii. La capatul rabdarii au ajuns si ceilalti romani care mai si gandesc in tara asta. Cat despre postacii cu pretentii „mirion” „profesor”, sau probabil unul si acelasi, a emite judecati de valoare asupra unor numiti in comisii cand tu ai curajul pseudo-numelui si uiti ca suntem de ani de zile reprezentati la nivel de P,E. de „succesuri”…e cel putin o imbecilitate. (na ca era sa ma enervez). P.S. ..nea marine, sustinutul dumitale Basescu T. sufera de „psihopatie maniacal depresiva pe fondul unui major complex de inferioritate cu manifestari agresiv distructive in forma agravata”,ai grija ca se ia.
dle analist, ce-ar fi sa va reamintiti asta: http://www.scribd.com/doc/29153266/CCSB-2010-03-Pro-Democratia-Confer-Int-A
Grija domnului Radu Calin Cristea, la numirile ce se vor
face de USL la procuratura, este induiosatoare …
L-as ruga pe dansul ca si pe domnul Cristian Pirvulescu
sa comenteze numirile facute ieri intr-un loc
mult mai putin „important”: la ministerul educatiei pentru
consiliul CNDATCU si comisiile sale ! Cateva repere: au
fost schimbati toti romanii din diaspora (excelenti experti)
care faceau parte din aceste comisii dupa un an si jumatate
de activitate serioasa; din cei aflati inainte in aceste comisii
au mai ramas circa o cincime, iar cei adaugati sunt
aproape toti numiti politic, nu au valoare si/sau sunt
obedienti … Deci, cum comentati ? Va ingrijoreaza aceste
derapaje de la valoarea stiintifica adevarata sau nu sunt
suficient de importante pentru tara si popor ?
O analiza echilibrata si argumentata pentru care, ca in atitea alte dati, aveti pretuirea mea. USL a pierdut multe redute, iar una din puterile in stat – justitia – da public semne de devotament fata de ceea ce eu am numit de multa vreme regimul (autoritarist) Basescu. Inlocuirile lui Kovesi si Morar vor trebui facute prudent si inlocuite cu persoane integre. Lupta cea grea se va duce insa in parlament. Acolo exista o majoritate USL, a fost intarita relatia cu oamenii lui Oprea si n-ar fi deloc rau sa fie cooptat, macar in anumite proiecte si UDMR. E timp pentru votarea unor legi si pentru modificarea altora – strimbe. Aici ar trebui sa aibe loc batalia nu doar accesibila, ci si obligatorie a USL. As vrea sa simt insa un plan coerent, articulat, fara timpi morti si, mai ales, fara multe declaratii politicianiste, in folosul propriei imagini.
Nu sunt postac. Privesc situatia din ce in ce mai schizofrena din tara cu oarecare detasare si neutralitate.Ma surprinde articolul dvs si v.as ruga sa faceti un exercitiu de sinceritate si sa raspundeti punct cu punct la ce urmeaza:
1. Este normal ca un presedinte votat pentru un mandat de 5 ani sa fie suspendat atunci cand scade in popularitate dar si cand acest lucru convine evident unor persoane?
2. Cei 10-11 mil. au fost sau nu neinteresati de a-l derbarca pe Tr. Basescu ?(daca era veneau la vot!)
3. Are dreptul presedintele in afara de atrasa liniile politicii externe(vezi constitutia) sa se asigure de un contact cu ambasadele atunci cand MAE va repeta si numai atunci – aspus Tr. Basescu, nu imediat)inadmisibila atitudine de a ignora scrisorile presedintelui?
Incercati dle Parvulescu si poate va veti reciti articolul si sa vedeti cat de tare schioapata argumentatia dvs(dar si corectitudinea de care un gazetar, presupus neangajat sub plata, ar trebui sa dea dovada)
„Stimate domnule Cristian Pârvulescu,
mă grăbesc să vă trimit un semn de stimă pentru analizele dvs lucide şi atît de competente.”
Ei, uite: io *nu ma grabesc*!
Ştiu că mulţi dintre „postacii de serviciu” (ca, mda, ma „pre-numar” pantre ei!) vă, pur şi simplu, boicotează (sau „ignoră”), tocmai pentru faptul că, unui stil de „analiză sobră”, le este anevoie să-i replice, cum li-i shi năravu’, partizan şi „cvasiinjurios”.
În rest, de când cu acest stat jandarmeresc, albastrul ochilor băieţilor d’aldată ezită între bleu gendarme şi bleu marine.”
Ma scuzatz’: ca mi-s *fericit*: ca pantre „postacii de serviciu” nu ma chiar pre-numarar : pa *mine* – mda: chiar mi-s da *chiar* 20 da ani, supravietzuind pa contracte da munca da 1, 2, 3, 4 ani (depinzand da „vremi”) chiar pa la *arabi*, chiar asha: „Bon pour l’Orient” – cum ar spune/scrie *dragul meu poet* (care nu, *nu prea-ntzeledge* ca-mi poate fi dreag in ciuda diferentzelor (da doi bani) d-opinii *politice*).
Orishicat, ” Stimate Domnule Cristian Parvulescu”, ca, videtzi, v-o scriu *chiar cum va scrie un *postac*: ia „bagatz’ „, o tzara, mai *muuulta minte* & *mai putzin partizanat*?
Ca, s-0o shtitzi ( ca le-am mai scris-o & *altora*): : cand, atuncea cand scrii la Gazeta, nu scrii precum cand scrii (chiar cam asha: „‘tu’le muma-n kur la tatzi, global”) pan’ „poshta” personala. Capishi?: Da’ chiar: chiar ‘tzelegetz’ cam *care-i miza* d-a *chiar avea o rubrica-n O.C.*?
Eu, *io*, chiar nu *o cred*! Cum ca, o-ntzelegetz’…
Ca, p[arerea mea, *acuma*, e *chiar asta*: „Felicit pe O.C. pentru ca *da* o „tribuna* *ambelor*, sa le zicem, „aripi”.
Ca, io *va-ntzeleg* frustrarea – mde, e *&* a mea!
Dar, ceea ce *nu* pot intzelege, e *lipsa* unor analize mai „echidistane” – ca, parc-a „dat strechea-n voi”. Shi pan’tr-unii & pan-treltzii! Zau asha….
No ghine, alivoar,
Nea Marin
Dom’le autor,
ma scuzatz’: e pantre *prerogativele* preshului (fie , el, chiar, au chel) chestia cu „externele”. mai cetitz’ Constitutzia.
Cat priveshte pa *inlocuitoru’* (il numim, mai multzi, „a lu’ Cacarau”), el, pan’ conced pan’ Italia *nu s-a obosit* d-a veni-napoi, d’a *deschide* sesiunea ordinara a Parlamentului (Senatului).
Shtitzi ce, dragilor *postaci* – nu, nu „postari” (ca postar sunt & io)? Meretzi da cantatz’ la *masa cui va plateshte*…
Ca, p-acilisha (mde, ia ca scriu & io ca pi la Teleorman), mai ceteshte *shi altzii*! Pe care *nu-i putetz’ duce cu pluta
prea ushor*…
Cele bune & la *argumente* mai convingatoare,
Nea Marin
Stimate domnule Cristian Pârvulescu,
mă grăbesc să vă trimit un semn de stimă pentru analizele dvs lucide şi atît de competente.
Ştiu că mulţi dintre „postacii” de serviciu vă, pur şi simplu, boicotează (sau „ignoră”), tocmai pentru faptul că, unui stil de analiză sobră, le este anevoie să-i replice, cum li-i năravul, partizanal şi cvasiinjurios.
În rest, de când cu acest stat jandarmeresc, albastrul ochilor băieţilor d’aldată ezită între bleu gendarme şi bleu marine.