Clubul Dilema veche

  • Recomandă articolul
 Joi, 28 mai, ora 19, la CreArt, Clubul Dilema veche vă invită la vizionarea filmului documentar Tatăl meu, Lucian Blaga, de Iulian Manuel Ghervas și Adina Popescu. Invitată specială: Dorli Blaga. Moderator: Mircea Vasilescu.
După proiecția filmului, va urma o discuție cu Dorli Blaga și cei doi realizatori.

Un film documentar realizat cu sprijinul Bibliotecii „Lucian Blaga”din Alba Iulia și al Consiliului Județean Alba.

La sfîrşitul celui de-al Doilea Război Mondial, în România, odată cu instaurarea comunismului, începe o lungă perioadă de disoluţie socială, politică şi culturală. Lucian Blaga, considerat „exponent al regalităţii şi burgheziei”, cade în dizgraţia noului regim. Este exclus de la catedră, îndepărtat de la Academie, iar multe din cărţile lui sunt trecute în Index librorum prohibitiorum. Angajat în funcţia de bibliotecar, îşi trăieşte ultimii doisprezece ani din viaţă lucrînd la un roman cu tentă autobiografică care avea să fie tipărit însă abia în 1990, la treizeci de ani de la moartea sa.
În prezent, Dorli Blaga (84 de ani), fiica poetului, pregătește reeditarea un volum de memorii dedicat tatălui său care cuprinde scene din viața de familie. Pe parcursul filmului, o vom însoţi într-un ultim efort de recuperare a memoriei lui Lucian Blaga și a propriei sale identităţi.

Intrarea este liberă, iar vinul – din partea casei.

Tatăl meu, Lucian Blaga

Realizatori: Iulian Manuel Ghervas, Adina Popescu
Imagine: Alex Brendea
Montaj: Iulian Manuel Ghervas
Producător: Piripiri Film
Gen: documentar
Durata: 66 de minute
Format: HD, 16:9
Sunet: stereo


object(WP_Term)#13053 (11) { ["term_id"]=> int(19326) ["name"]=> string(7) "Nr. 901" ["slug"]=> string(6) "nr-901" ["term_group"]=> int(0) ["term_taxonomy_id"]=> int(19326) ["taxonomy"]=> string(7) "numbers" ["description"]=> string(0) "" ["parent"]=> int(0) ["count"]=> int(31) ["filter"]=> string(3) "raw" ["term_order"]=> string(1) "0" }