Conferințele de marți la MNAR

  • Recomandă articolul

Muzeul Național de Artă al României organizează marți, 18 octombrie, orele 18.00, în sala de conferințe din Corpul Central (intrarea A2), prelegerea Confluențe Brâncuși-Eminescu, suținută de dr. Matei Stîrcea-Crăciun, cercetător la Institutul de Antropologie Francisc Rainer al Academiei Române. Este cea de-a doua expunere dintr-o serie mai amplă dedicată sculptorului Constantin Brâncuși, care se înscrie într-o linie de programe care vor fi organizate la MNAR în zilele de luni și marți când spațiile expoziționale sunt închise.

„Prelegerea anterioară, consacrată Cumințeniei Pământului, Sărutului și Rugăciunii, a oferit o mostră de valorizare modernă a arhetipurilor iudeo-creștine. Prelegerea de față inaugurează exegeza unor motive inspirate de lirica eminesciană. Odată cu Domnișoara Pogany, urcăm spre piscuri de imaginar emblematice acestei părți de lume modernă: tema morții Satanei, așa cum o închipuie Eminescu și Brâncuși, se oferă drept perfect complementară temei morții lui Dumnezeu, imaginată de un Nietzsche prin Așa grăit-a Zarathustra (1883)”. (Matei Stîrcea-Crăciun)

Dr. Matei Stîrcea-Crăciun, cercetător la Institutul de Antropologie Francisc Rainer al Academiei Române, s-a specializat în abordări de antropologie simbolică a artei abstracte și propune o nouă metodă în critica de artă : hermeneutica endogenă.

Pentru a vă înscrie la acest eveniment, trimiteți un e-mail la programă[email protected] sau sunați la telefon 021.314.81.19. Preț bilet: 10 lei.

object(WP_Term)#13059 (11) { ["term_id"]=> int(19326) ["name"]=> string(7) "Nr. 901" ["slug"]=> string(6) "nr-901" ["term_group"]=> int(0) ["term_taxonomy_id"]=> int(19326) ["taxonomy"]=> string(7) "numbers" ["description"]=> string(0) "" ["parent"]=> int(0) ["count"]=> int(31) ["filter"]=> string(3) "raw" ["term_order"]=> string(1) "0" }