Designul românesc revine în capitala Europei

  • Recomandă articolul

Institutul Cultural Român Bruxelles sprijină participarea a cinci designeri români la cea mai amplă manifestare europeană de modă și design contemporan de la Bruxelles care va avea loc la centrul cultural De Markten, în perioada 21-23 octombrie. Târgul POP & SHOP se desfăşoară în cadrul Lunii modei de la Bruxelles, eveniment de impact organizat anual de Centrul de Modă şi Design (MAD) din capitala europeană.

Alina Alecu (brandul românesc Porphyras) propune o gamă largă de porţelanuri fine şi sofisticate, pictate manual, care se disting prin design modern, cromatică vibrantă şi maxim de funcţionalitate. Colecţia capsulă semnată de Mara Grigoriu surprinde prin bijuteriile fabricate din materiale textile noi şi detaliile realizate prin tehnologia de imprimare tridimensională.

Creaţiile vestimentare ale Cătălinei Jitaru emană o eleganţă accesibilă și se asociază cu femeia contemporană, energică şi cu personalitate. Colecţia de jucării mecanice din lemn şi piele a lui Mihai Stamati stimulează vizual şi tactil imaginaţia copiilor şi îi invită la joacă. Anca Vintilă (brandul Una ca Luna) propune o incursiune în universul fantasticului prin reinterpretarea grafică a personajelor din basme şi redefinirea identităţii româneşti prin picturi cu motive tradiționale pe obiectele din porțelan pictate manual.

”Am fost încântată să descopăr în 2014 că designul este promovat de institutele culturale europene. Prin acest târg de modă şi de design, EUNIC Bruxelles sprijină diversitatea: evenimentul reuneşte creatori din mai multe țări care expun împreună, fac schimb de idei și dezvoltă contacte europene. Aștept cu nerăbdare să particip şi la ediţia de anul acesta şi să fac cunoștință cu noi cumpărători și creatori” mărturiseşte Anca Vintilă pentru ICR Bruxelles.

Aflată la cea de a treia ediție, târgul de modă şi design POP & SHOP, reuneşte 33 de tineri designeri din Cehia, Estonia, Letonia, Olanda, Polonia, România şi Ungaria. Evenimentul este organizat de EUNIC Bruxelles (reţeaua europeană a institutelor culturale naţionale din Bruxelles) şi reprezintă o platformă pentru promovarea creaţiilor tinerilor designeri în capitala Europei.

Participarea românească este posibilă cu sprijinul Atlassib.

object(WP_Term)#13059 (11) { ["term_id"]=> int(19326) ["name"]=> string(7) "Nr. 901" ["slug"]=> string(6) "nr-901" ["term_group"]=> int(0) ["term_taxonomy_id"]=> int(19326) ["taxonomy"]=> string(7) "numbers" ["description"]=> string(0) "" ["parent"]=> int(0) ["count"]=> int(31) ["filter"]=> string(3) "raw" ["term_order"]=> string(1) "0" }