ICR Budapesta sprijină participarea dr. Iulian Toader la o conferință pe teme de filosofie la Academia Ungară de Ştiinţe

  • Recomandă articolul

Institutul Cultural Român Budapesta sprijină participarea dr. Iulian Toader la conferința „Sociological Overtones in Logical Empiricism”, cu prelegerea „Improper Concepts and Scientific Knowledge”. Evenimentul este organizat de Institutul de Filosofie și de Academia Ungară de Științe şi se desfășoară în perioada 11-12 aprilie 2016 la Budapesta (Sala Pepita a Academiei Ungare de Științe, 1014, Budapesta, str. Országház, nr. 30).

Dr. Iulian Toader este cercetător științific la Institutul de Cercetări al Universității din București, secția de Științe Umaniste și predă în cadrul Facultății de Filosofie a Universității din București din 2012. Între 2013-2014 a fost bursier EURIAS la Institutul de Studii Avansate al Universității Central Europene din Budapesta. A obținut un doctorat în filosofie la Universitatea Notre Dame, Statele Unite ale Americii, în 2011 și un doctorat la Universitatea din București, în 2004.

La conferință vor participa profesori și cercetători renumiți din Austria (Friedrich Stadler și Martin Kusch, Universitatea din Viena), Anglia (Thomas Uebel, Universitatea din Manchester), Statele Unite ale Americii (Andre Carus, Institutul Hegeler) și Ungaria (Adam Tamas Tuboly, Institutul de Filosofie al Academiei Maghiare de Științe și Gabor Zemplen, Universitatea de Tehnologie și Economie din Budapesta, Facultatea de Filosofie și Istoria științei).

Comunicat de presă ICR Budapesta

object(WP_Term)#13059 (11) { ["term_id"]=> int(19326) ["name"]=> string(7) "Nr. 901" ["slug"]=> string(6) "nr-901" ["term_group"]=> int(0) ["term_taxonomy_id"]=> int(19326) ["taxonomy"]=> string(7) "numbers" ["description"]=> string(0) "" ["parent"]=> int(0) ["count"]=> int(31) ["filter"]=> string(3) "raw" ["term_order"]=> string(1) "0" }