O nouă librărie Cărturești se deschide joi în Pantelimon, la Mega Mall

  • Recomandă articolul
 Cărturești deschide joi, 14 mai, o nouă librărie în București, în cel mai mare centru comercial din țară, Mega Mall din Pantelimon. Extinderea în estul capitalei face parte din planul Cărturești de a ajunge mai aproape de comunitățile de cititori din cartierele rezidențiale ale orașului.

Deschiderea va fi marcată de o promoție specială: primii 2000 de clienți ai noii librării vor primi la casă un cadou la alegere – un film, o carte sau un ceai din oferta de inaugurare.

Cu o suprafață de 450mp la primul etaj al Mega Mall, Cărturești Pantelimon va găzdui la raft peste 10.000 de titluri de carte în limba română, 2000 de titluri de carte în limba engleză, peste 1400 de filme românești și străine, 1500 de albume de muzică, o selecție extinsă de ceaiuri, accesorii de ceai, papetărie, decorațiuni, gastronomie, jucării și suveniruri, în total peste 22.000 de articole care contribuie la atmosfera specifică unei librării Cărturești.

Pentru deschiderea Cărturești Pantelimon s-a colaborat cu biroul de arhitectură Square One, care a realizat și conceptul altor spații Cărturești din București, Constanța și Iași. Coordonatele principale ale amenajării librăriilor Cărturești din centrele comerciale sunt aceleași: pe jos folosim mocheta personalizată pentru fiecare spațiu în parte, mobilierul de perimetru este continuu, îmbrăcând spațiul în totalitate, iar tavanul este elementul grafic cel mai dinamic. Însă toate aceste elemente sunt armonizate diferit de la librărie la librărie. (Adrian Cancer, Square One)

Aceasta  este a doua librărie deschisă de Cărturești în 2015, după inaugurarea din februarie a Cărturești Carusel într-o clădire-monument din centrul istoric al capitalei. Cărturești, considerat unul dintre cele mai cool branduri din România, potrivit topului realizat de revista Forbes, a fost fondat în noiembrie 2000 de Șerban Radu și Nicoleta Dumitru și numără în prezent 17 librării-concept în 9 orașe: București, Iași, Timișoara, Cluj, Brașov, Constanța, Arad, Suceava, Ploiești.

Cărtureşti găzduieşte anual peste 600 de evenimente culturale și se implică activ în viața orașului, organizând cel mai mare festival urban din București, Street Delivery, cu versiuni locale în Iași, Timișoara și de anul acesta în Cluj.

object(WP_Term)#13053 (11) { ["term_id"]=> int(19326) ["name"]=> string(7) "Nr. 901" ["slug"]=> string(6) "nr-901" ["term_group"]=> int(0) ["term_taxonomy_id"]=> int(19326) ["taxonomy"]=> string(7) "numbers" ["description"]=> string(0) "" ["parent"]=> int(0) ["count"]=> int(31) ["filter"]=> string(3) "raw" ["term_order"]=> string(1) "0" }