Szilard Gaspar, la VOLTA New York

  • Recomandă articolul

Institutul Cultural Român de la New York susține prezența artistului plastic din România, Szilard Gaspar, și a lucrărilor sale la unul dintre cele mai importante târguri de artă contemporană din lume, VOLTA NY (http://ny.voltashow.com/about/), din New York.
Adina Zorzini, prin galeria bucureșteană care îi poartă numele (http://www.zorzinigallery.com/), este cea care face oficiile de prezentare a lucrărilor lui Szilard Gaspar. Aceasta va fi prezent în cadrul târgului și va realiza, pe tot parcursul desfășurării evenimentului, o serie de performance-uri live, sub forma unor “meciuri de box”, în timpul cărora va “lupta” cu un sac de box din lut, aceasta simbolizând, la nivel conceptual-vizual, lupta artistului cu materia. Pentru acest performance, Zorzini Gallery va pune la dispoziția artistului 500 kg de lut. Standul va conține (pe lângă sacul de lut pentru performance) lucrări din fibră de sticlă și bronz.

***
Târgul Internațional de Artă Contemporană VOLTA New York se va desfășura în perioada 1 – 5 martie 2017, la Pier 90, iar Zorzini Gallery (București) a fost invitată – pentru a doua oară consecutiv – să fie prezentă cu un stand propriu, unde, de această dată, vor fi expuse picturi ale artistului Szilard Gaspar. Este un privilegiu ca o galerie românească să fie inclusă ca expozant la acest târg, întrucât selectarea participanților – din toată lumea – este foarte riguroasă, iar prezența acestora la VOLTA NY are loc numai pe bază de invitație. În acest an, vor fi prezente peste 100 de galerii de artă, din 50 de orașe și de pe patru continente, reprezentând peste 43 de țări. În cele cinci zile ale târgului, vor fi expuși, în premieră nord-americană, aproximativ 100 de artiști.
VOLTA NY a debutat în 2008, fiind o extensie în spațiul nord-american a Târgului de artă european BASEL VOLTA, fondat la rândul său, în 2005, de către trei importanți dealeri internaționali de artă. Astfel, echipa VOLTA a creeat încă un spațiu ideal, de mare prestigiu și vizibilitate, pentru afirmarea internațională a unor tineri artiști, care au toate șansele să devină nume consacrate ale artei contemporane, un târg accesibil pentru tinerii iubitori de artă, dar și unul foarte iubit de colecționari.
VOLTA NY se defășoară în același timp și în vecinătate cu THE ARMORY SHOW, un alt reputat târg internațional de artă. Cele două sunt, de fapt, târguri afiliate și furnizează publicului viziuni complementare asupra artei contemporane.
***
Zorzini Gallery este o galerie de artă contemporană deschisă la București, în martie 2012, la inițiativa Adinei Zorzini, critic de artă și curator, al cărei program se concentrează asupra artei recente și al cărei portofoliu cuprinde, în egală masură, artiști tineri-emergenți și artiști deja consacrati, care corespund profilului estetic al galeriei.
Totdată, Zorzini Gallery reprezintă o platformă generoasă adresată proiectelor artistice ambițioase, cu repere contemporane, contribuind la dinamica tendințelor actuale din domeniul artei. Dincolo de expertiză și profesionalism, Zorzini Gallery are și o abordare experimentală, deschisă proiectelor cu un conținut serios, care se raportează la contextul evoluției artei contemporane din întreaga lume.

Comunicat de presă ICR New York

object(WP_Term)#13050 (11) { ["term_id"]=> int(19326) ["name"]=> string(7) "Nr. 901" ["slug"]=> string(6) "nr-901" ["term_group"]=> int(0) ["term_taxonomy_id"]=> int(19326) ["taxonomy"]=> string(7) "numbers" ["description"]=> string(0) "" ["parent"]=> int(0) ["count"]=> int(31) ["filter"]=> string(3) "raw" ["term_order"]=> string(1) "0" }