Twin Arts prezintă Dhafer Youssef la Jazz Night Out

  • Recomandă articolul

Dhafer Youssef revine la Jazz Night Out într-o nouă formulă în care chimia dintre membrii trupei e gata să facă istorie. După un show sold out în 2014, artistul tunisian va prezenta în București noul său disc care va apărea în luna martie. Îl va avea alături pe americanul Mark Guiliana, probabil cel mai versatil baterist al momentului. Guiliana este prezent nu doar pe  ultimul album al regretatului David Bowie, Blackstar, ci și în centrul scenelor contemporane de jazz și de muzică electronică. Colaborează, printre mulți alții cu Dave Douglas, Avishai Cohen, Gretchen Parlato, dar și cu Brad Mehldau, pianistul cu care pune bazele grupului Mehliana, un duo ce a făcut furori la cele mai mari festivaluri de jazz.

dhafer

Cvartetul lui Dhafer Youssef este completat de pianistul Aaron Parks  și basistul Ben Williams. Parks este un instrumentist cu un palmares de invidiat pentru vârsta sa: un premiu la Thelonious Monk International Jazz Piano Competition, înregistrări și turnee cu Terence Blanchard, Joshua Redman, Kurt Rosenwinkel sau Gretchen Parlato, dar și contribuții la peliculele unor mari regizori americani ca Spike Lee.

Nici Ben Williams nu a ratat premiul Thelonius Monk pentru bass, acordat de un juriu care ar înmuia genunchii oricărui pretendent: John Patitucci, Ron Carter, Charlie Haden, Dave Holland, Christian McBride și Robert Hurst. Ben Williams este membru al cunoscutului grup Pat Metheny’s Unity Band cu care a câștigat un Grammy pentru  Best Jazz Instrumental Album în 2013.

Dhafer Youssef s-a lăsat condus de-a lungul carierei de rădăcinile sale tunisiene, și de instrumentul cu corzi întâlnit în lumea arabă, Bizanț sau Africa de Nord- Oud-ul, pe care muzicianul îl așază pe harta sunetelor de jazz și îl impinge constant la frontieră în tot felul de experimente internaționale alături de Omar Sosa, Tigran Hamasyan, Nils-Petter Molvaer sau Bugge Wesseltoft.

Este destul de ușor să ghicim punctul din care pleacă show-ul lui Dhafer, dat fiind stilul său tributar etno jazz și world music, cu o voce antrenată să se audă din vârful unui minaret, însă e dificil de prevăzut destinația când ne gândim la un concert unde e prezent  Mark Guiliana,  și din care nu vor lipsi momentele de improvizație, dialogul dintre culturi și duelul între instrumente.

Program

Concertul  Dhafer Youssef are loc pe 27 octombrie 2016, ora 20’00 la Sala Radio din București. Accesul în sală se face începând cu ora 19:30. Nu este permis accesul cu camere foto profesionale. Filmatul este interzis pe toată durata concertului.

Bilete

Biletele pentru acest eveniment costă 120, 150, 180 de lei în funcție de categorie, și pot fi achiziţionate prin reţeaua Eventim (magazinele Germanos, magazinele Carrefour, Orange Shop, Vodafone, librăriile Cărturesti şi Humanitas, benzinăriile OMV) şi online pe www.eventim.ro.

Detalii pe www.twinarts.ro şi paginile de Facebook Twin Arts şi Jazz Night Out

object(WP_Term)#13048 (11) { ["term_id"]=> int(19326) ["name"]=> string(7) "Nr. 901" ["slug"]=> string(6) "nr-901" ["term_group"]=> int(0) ["term_taxonomy_id"]=> int(19326) ["taxonomy"]=> string(7) "numbers" ["description"]=> string(0) "" ["parent"]=> int(0) ["count"]=> int(31) ["filter"]=> string(3) "raw" ["term_order"]=> string(1) "0" }