Un Şotron de trei zile la Muzeul Literaturii Române Iaşi

  • Recomandă articolul
 
            Muzeul Literaturii Române Iaşi, în parteneriat cu Asociaţia „Patrimoniu pentru Comunitate”, organizează în perioada 29 -31 mai cea de a II-a ediţie a Şotronului. Târg de cărţi, jocuri şi distracţii.

Evenimentul se va desfăşura în grădina Casei Pogor şi pe strada Vasile Pogor (închisă circulaţiei), în intervalul orar 12:00-22:00, având drept public ţintă copiii şi adolescenţii, dar şi părinţii interesaţi de activităţi cultural-educative interactive. Programul este compus dintr-o suită de evenimente şi activităţi: târg de carte, ateliere creative şi practice, piese de teatru, concerte, expoziţii, campionate de şotroane cu premii, workshop-uri de interviuri şi fotografii de portret, board games, cluburi de conversaţie în diverse limbi străine, concurs de kendama, ateliere de slackline, activităţi sportive (ping-pong, baschet, volei, trambuline, tenis, cursuri de învăţat mersul pe bicicletă), vizionări de basme etc. Participarea este gratuită la oricare dintre activităţi. Programul complet poate fi consultat pe site-ul www.muzeulliteraturiiiasi.ro.

Totdată, în cadrul evenimentului va fi inaugurate o pictură 3D interactivă cu tema ŞOTRON, proiect sprijinit de National Paints România şi realizat de o echipă formată din zece studenţi ai Facultăţii de Arte Vizuale şi Design din cadrul Universităţii „George Enescu” din Iaşi, coordonaţi de Silviu Teodor-Stanciu, doctorand în cadrul aceleaşi instituţii.  

În Muzeul „Vasile Pogor” va putea fi vizitată expoziţia „Grafism”, iar la parter va fi montat un  sistem de aplicaţii multimedia care cuprinde sisteme de proiecţie interactive, sistem de realitate augmentată, joculeţe educative interactive şi aplicaţii pe suport multitouch, personalizate pe patrimoniul muzeelor literare ieşene.

Programul bogat al evenimentului Şotron. Târg de cărţi, jocuri şi distracţii este posibil datorită implicării instituţiilor culturale şi educative din Iaşi, artiştilor ieşeni, organizaţiilor de tineret, care au dezvoltat programe interactive în cadrul evenimentului.

Ediţia din 2014 a Şotron.Târg de cărţi, jocuri şi distracţii a fost, de asemenea, primită cu entuziasm şi s-a bucurat de participarea a peste 2.000 de copii şi adolescenţi.

object(WP_Term)#13053 (11) { ["term_id"]=> int(19326) ["name"]=> string(7) "Nr. 901" ["slug"]=> string(6) "nr-901" ["term_group"]=> int(0) ["term_taxonomy_id"]=> int(19326) ["taxonomy"]=> string(7) "numbers" ["description"]=> string(0) "" ["parent"]=> int(0) ["count"]=> int(31) ["filter"]=> string(3) "raw" ["term_order"]=> string(1) "0" }