Scrisoare deschisă a comunităţii academice din Facultatea de Istorie
- 25-04-2013
- Nr. 671
-
Observator Cultural
- ÎN DEZBATERE
- 1 Comentarii
Către Rectorat, Consiliul de Administraţie și Senatul Universităţii din Bucureşti, Către întreaga comunitate academică a Universităţii din Bucureşti Comunitatea academică a Facultăţii de Istorie a Universităţii din Bucureşti a luat cunoştinţă de iniţiativa unor colegi de la Departamentul de Istorie Antică, Arheologie şi Istoria Artei din cadrul facultății noastre de a iniția un proiect de înființare a unei noi facultăți în Universitate – Facultatea de Studiul Patrimoniului - și de a transfera întreg departamentul DIAAIA în această structură nou constituită. Până în prezent acest grup de inițiativă nu a informat comunitatea academică din facultatea noastră de acest proiect, iar singurul care ne-a adus la cunoștință existența lui a fost dl Rector, prof. univ. dr. Mircea Dumitru. Totodată, inițiatorii acestuia din cadrul sus-amintitului DIAAIA au refuzat să participe la şedinţa lărgită de Consiliu convocată de dl Decan Adrian Cioroianu, la sugestia dlui Rector Dumitru, pentru ziua de 08 aprilie a.c. Motivul acestui refuz, anunțat în preziua Consiliului, invoca imposibilitatea lor de a onora această întrunire din cauza suprapunerii cu alte activități. Comunitatea academică din Facultatea de Istorie a Universităţii din Bucureşti adoptă următoarea poziţie faţă de proiectul colegilor noştri: 1) Această propunere înseamnă, pe cale de consecință, amputarea Facultății de Istorie. […]
Pana la urma sansa pe piata muncii este data de nivelul de pregatire al absolventilor. Specializarea inalta nu poate fi decat benefica, din acest punct de vedere. Restul punctelor de vedere mi se par de natura birocratica/functionareasca.
Punctul meu de vedere se bazeaza pe practica mea profesionala. Sunt inginer constructor, oarecum deprins cu metodele experimentale pentru studiul materialelor de constructie. In practica am fost cooptat, in cateva randuri, in colective multidisciplinare pentru studiul unor obiective de patrimoniu. Desi conduse de personalitati in domeniu, dovada ca astfel de colective au putut fi unite, totusi, punctul de vedere al unui colaborator secundar cu greu poate fi accceptat.
cred de asemenea ca patrimoniul nostru are nevoie de specialisti dedicati cat mai pregatiti,
cu bine