SFada cu literatura. Cărţi fantastice de citit – pentru jumătate de an
- 26-11-2015
- Nr. 800
-
Cătălin BADEA-GHERACOSTEA
- Rubrici
- 4 Comentarii
Ediţia de anul acesta a Tîrgului de Carte Gaudeamus a fost una reuşită din toate punctele de vedere pentru iubitorii de fantastică românească. Producţia internă de text a fost suficientă cantitativ ca, pînă la următorul tîrg de carte major, Bookfestul primăvăratec, peste o jumătate de an, să avem de citit măcar o carte de gen pe săptămînă, scrisă de un autor român. De la editurile mari, pînă la cele care „s-au împrumutat“ de timp de lansare şi spaţiu de expunere, de la titlurile aşteptate şi promovate după toate regulile pieţei, pînă la cele care „s-au dat“ numai între cunoscători, Gaudeamus 2015 a fost desemnat deja ca un reper. Să trecem în revistă oferta trîmbiţată şi pe cea şoptită de la acest tîrg de carte, fără a lăsa volumul sunetului să conteze; să încercăm o aşezare spre lectură doar pe genurile interne (sf, fantasy, horror) şi pe hibrizii lor, cu o încheiere spre semnalarea non-ficţiunii care acoperă fantastica românească. Science Fiction: Almanahul Anticipaţia 2016 (Nemira, Bucureşti) se pare că este cea mai bună ediţie apărută după 1990, realizatorul său, Marian Truţă, susţinînd că a fost nevoit să refuze texte foarte bune la închiderea ediţiei; antologiile Dincolo de orizont) (Millenium Books, Satu-Mare) […]
Mr. Bear cel scrupulos ar trebui să știe că nu e corect \”doi de n\”, ci \”doi n\”.
nesemnificative pentru mine.
eu am urmarit informatiile privind aparitiile…ca se mai strecoara cate o greseala minora…oricum se stie despre ce edituri e vorba…nu e ca nu le putem tine numarul :)))
Și încă oarece: după ce ai publicat două cărți la o editură, ar fi de așteptat să știi cum se numește: Millennium Books, cu doi de N, nu cu unul!
Comme d’habitude, păcătuiești prin aproximare… Artur nu e un imprint Paladin, ci Arthur și Paladin sunt, amândouă, imprinturi ale Grupului Editorial Art. Iar grafia corectă pentru urbea-mi natală e Satu Mare (fără cratimă).