Cînd vrei să schimbi cu adevărat o societate, investeşti în cultură!

  • Recomandă articolul

Îți mulțumim pentru că ne citești.

Interesul tău contează pentru noi,

Iar noi contăm pe implicarea ta.

 

Revista Observator cultural a ajuns la numărul 900! O performanţă pentru care le mulţumim tuturor celor care au făcut posibilă apariţia revistei, din 29 februarie 2000 şi pînă azi. Fără sprijinul cititorilor și al cîtorva companii responsabile, noi nu am fi putut să vă aducem conținut de calitate, an după an, sau să garantăm independența editorială a publicației.

Pentru ca proiectul nostru cultural să reziste în vremuri potrivnice, avem nevoie de tine. Vom continua să publicăm materiale de calitate şi să contribuim la formarea unui public pentru care libertatea de gîndire este un mod de a fi.

Avem nevoie însă de implicarea tuturor

  • celor care încă mai speră că o schimbare în bine e posibilă aici, în România;
  • celor care nu se resemnează, a celor capabili să gîndească şi să se implice;
  • celor care cred că o cultură solidă e garanţia unei vieţi mai bune;
  • celor care cred că de ei depinde ca lumea în care trăim să fie una mai bună!

Nu e vorba doar despre o nevoie financiară, ci şi despre o miză morală.

Într-o perioadă în care puterea de cumpărare e diminuată, cînd dispar librării, iar presa cotidiană se tabloidizează, cînd instituții culturale fac compromisuri nepermise, Observator cultural  îşi doreşte să facă din deviza sa – Spiritul critic în acţiune – o forţă de schimbare a mentalităţilor. Să demonstreze că, într‑o „lume plină de zgomot şi furie“, cultura contează.

Acum, mai mult decît oricînd după Revoluție, riscăm să ne întoarcem în timp, în loc să evoluăm ca societate. Doar cu implicare și solidaritate putem merge înainte.

Observator cultural a demonstrat, în toţi aceşti ani, că este o revistă capabilă să se reinventeze (vezi instituirea, în 2007, a Premiilor pentru literatură ale revistei, cele mai rîvnite premii la ora actuală), să se modernizeze (prezenţa în on-line e o dovadă, ca şi trecerea, în print, la varianta color) şi să se deschidă către categorii diferite de public, fără să facă rabat de la calitate. Și, peste toate, să își păstreze luciditatea și busola morală. Cu ajutorul tău, vom ajunge şi acolo unde cuvîntul scris poate schimba destine, în medii mai puţin permeabile la cultură, unde cartea e un obiect rarisim.

Observator cultural în cifre

  • 18 ani de apariţie săptămînală neîntreruptă, în print;
  • 900 de numere apărute;
  • peste 5.000 de redactori și colaboratori au semnat articole în Observator cultural:
  • sute de mii de articole în arhiva tipărită şi în cea on‑line;
  • unele dintre materialele publicate aici s-au transformat în cărţi de succes;
  • Dream Team profesionist și stabil – o echipă de redacție cu 15 angajați;
  • interviuri cu personalităţi din ţară şi din străinătate: scriitori, regizori, sculptori, pictori, jurnalişti, actori, muzicieni – oameni care fac din lumea noastră un loc mai bun: Norman Manea, Mircea Cărtărescu, Gabriela Adameşteanu, Matei Vișniec, Ion Vianu, Ana Blandiana, Cristi Puiu, Cristian Mungiu, Călin Peter Netzer, Geta Brătescu, Henry Mavrodin etc.;
  • 11 ediții ale Premiilor Observator cultural, cele mai rîvnite premii pentru literatură din țară – cu un Mare Premiu, Premiul „Gheorghe Crăciun“ pentru Opera Omnia, acordat în fiecare an: Mircea Horia Simionescu (2007), Mircea Ivănescu (2008), Norman Manea (2009), Radu Cosașu (2010), Emil Brumaru (2011), Șerban Foarță (2012), Dumitru Țepeneag (2013), George Banu (2014), Nora Iuga (2015), Angela Marinescu (2016), Ana Blandiana (2017).

 

Observator cultural este partenerul tuturor marilor festivaluri de film, muzică, teatru şi literatură: Festivalul Internațional „George Enescu“, Bookfest, Gaudeamus, TIFF,  Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu, Festivalul Naţional de Teatru, Festivalul SoNoRo, Festivalul „Clara Haskil“, FILTM, FILIT, Astra Film Festival şi multe altele.

Peste 200 de elevi implicați în „Observator Lyceum“ – întîlniri periodice cu personalități culturale și acordarea unui Premiu Special la Gala Observator cultural, pe baza voturilor liceenilor.

Premii obținute de revistă: Premiul Radio România Cultural, pentru Cea mai bună publicație culturală (în 2006 şi 2010), Premiul Muzeului Literaturii Române, pentru Cea mai bună revistă culturală (în 2015).

 

O revistă cu adevărat europeană, care abordează dintr-o perspectivă culturală nu doar artele, ci şi societatea, politica, sănătatea, educaţia, sportul, o şcoală a spiritului critic şi a gîndirii independente;

NU LĂSA SĂ SE AȘTEARNĂ TĂCEREA PESTE CULTURĂ!

Din respect pentru cultură și pentru cititorii noștri, menținem prețul de vînzare al revistei la 5 lei, însă costurile editoriale, de tipografie și de distribuție sînt cu 70% mai mari decît această sumă. Susține acum Observator cultural, dacă eşti cititor sau companie responsabilă.

 

Norman MANEA:

„Încă dinainte de a părăsi România, în 1986, m-am simţit ataşat de aşa-numita „generaţie 80“ (sau „în blugi“). […] Aşa că mi s-a părut firesc să colaborez, după 1989, la Contrapunct şi apoi la Observator cultural, azi cea mai bună revistă culturală a ţării, cred, prin discernămîntul critic, calitatea scriiturii şi consecvenţa opţiunilor riguroase, în afara asocierilor meschine şi a tărăboiului dîmboviţean.“

 

CUM NE POT SUSŢINE COMPANIILE
Sponsorizează fără costuri!

 Companiile din România care plătesc impozit pe profit își pot deduce sponsorizările către societatea civilă, pînă la pragul de 20% din impozitul pe profit sau 5 la mie din cifra de afaceri, prin simpla completare a unui contract de sponsorizare. Banii se scad pur și simplu din taxe, la final de an.

Investește în Observator cultural banii care ar merge la Stat! Noi îți garantăm cheltuirea lor responsabilă, pentru cultură. Descarcă un contract de sponsorizare pe www.observatorcultural.ro.

Contactează-ne pentru mai multe detalii:

Revista Observator cultural

Strada Herăstrău nr. 13, sector 1, București

Telefon: 021-230.84.44

E-mail: [email protected]

Click pentru contractul de sponsorizare AICI.

Legea sponsorizării

CUM NE POT SUSȚINE CITITORII

Abonamentele se fac la sediul redacției sau în contul deschis la BRD-Groupe Société Générale Dorobanți: RO07BRDE445SV76056744450, prețul fiind de 65 de lei (3 luni),
120 de lei (6 luni), 220 de lei (12 luni)

Abonamentele pentru străinătate se fac achitînd costul în contul: RO47BRDE445SV76056914450; 20 de euro (3 luni), 36 de euro (6 luni), 50 de euro (12 luni)


 Descarca supliment

Comentarii utilizatori

Adaugă comentariu

object(WP_Term)#13239 (11) { ["term_id"]=> int(19326) ["name"]=> string(7) "Nr. 901" ["slug"]=> string(6) "nr-901" ["term_group"]=> int(0) ["term_taxonomy_id"]=> int(19326) ["taxonomy"]=> string(7) "numbers" ["description"]=> string(0) "" ["parent"]=> int(0) ["count"]=> int(31) ["filter"]=> string(3) "raw" ["term_order"]=> string(1) "0" }