Concursul Naţional de Poezie „Același cer ce nu e“, în cadrul Zilelor de poezie „Constantin Virgil Bănescu“, ediția a VIII-a, 13-14 mai 2017

  • Recomandă articolul

Manifestarea îşi propune încurajarea şi promovarea tinerilor poeți și este organizată de Primăria orașului Pucioasa, Consiliul Local Pucioasa și Centrul Cultural European Pucioasa, cu spijinul Teatrului Municipal Tîrgovişte, al Centrului Judeţean de Cultură Dîmboviţa, al Bibliotecii Județene „Ion Heliade Rădulescu“ (Dîmboviţa) și al Liceului „Voievodul Mircea“ din Tîrgoviște, în colaborare cu revista Observator cultural.

Regulament

La concurs pot participa autori care nu au depăşit vîrsta de 30 de ani, nu sînt membri ai Uniunii Scriitorilor, nu au debutat editorial şi nu au obţinut Premiul „Constantin Virgil Bănescu“, acordat de familia poetului, la ediţiile precedente ale concursului.

Lucrările vor fi trimise în perioada 10 martie-20 aprilie 2017, pe adresa
[email protected], şi vor purta, în loc de semnătură, un motto ales de autor şi un curriculum vitae al autorului, în care vor fi specificate:

• numele şi prenumele autorului;

• locul şi data naşterii, adresa, numărul de telefon şi adresa e-mail.

Fiecare participant se poate înscrie în concurs cu maximum cinci poezii, tehnoredactate la un rînd, cu diacritice, scrise cu Times New Roman, caracter de 12,  pe format A4.

Lucrările vor intra în patrimoniul Concursului național de poezie „Constantin Virgil Bănescu“ și în arhiva Centrului Cultural European Pucioasa.

Laureaţii vor fi anunţaţi cu o săptămînă  nte, pentru a fi prezenţi la Zilelele de poezie și la festivitatea de premiere, care vor avea loc în zilele de sîmbătă, 13 mai şi duminică, 14 mai 2017. Organizatorii asigură masa, cazarea şi cheltuielile de transport ale celor premiați (bilete tren – clasa a II-a).

Jurizarea lucrărilor va fi asigurată de personalităţi din lumea literară.

Președintele juriului este scriitorul Octavian Soviany.

Lucrările redactate vor fi trimise pe adresa: [email protected]; telefon fix: 0245210732;  mobil: 0724528425. Participanţilor li se va trimite o confirmare de primire a lucrărilor trimise spre jurizare.

În cadrul Zilelor de poezie se vor organiza expoziţii, recitaluri de poezie, dialoguri literare, ateliere de creaţie, lansări de carte, întîlniri cu personalităţi din lumea literară, vizite la: Muzeul de Etnografie Pucioasa; Muzeul Aviatic „Dumitru Dorin Prunariu“ Pucioasa; Mănăstirea Bunea – Vulcana Băi; Casa Memorială gravor Gabriel Popescu – Vulcana Pandele; Complexul muzeal Curtea Domnească; Muzeul tiparului și al cărții românești vechi; Muzeul scriitorilor tîrgovișteni; Casa atelier „Gheorghe Petrașcu“; Muzeul de Artă; Casa atelier „Vasile Blendea“; Muzeul regional de istorie (Galeriile Stelea); Muzeul Național al Poliției Române.

Mulțumim celor care aleg să ne fie alături.

,,nu fluturele așezat parcă pe o rază de soare-a murit/ ci ochiul omului care să-l vadă așa“ (Constantin Virgil Bănescu)

 

Adaugă comentariu

object(WP_Term)#13243 (11) { ["term_id"]=> int(19326) ["name"]=> string(7) "Nr. 901" ["slug"]=> string(6) "nr-901" ["term_group"]=> int(0) ["term_taxonomy_id"]=> int(19326) ["taxonomy"]=> string(7) "numbers" ["description"]=> string(0) "" ["parent"]=> int(0) ["count"]=> int(31) ["filter"]=> string(3) "raw" ["term_order"]=> string(1) "0" }