DNA
- 29-10-2014
- Nr. 746
-
Bedros HORASANGIAN
- ÎN DEZBATERE
- 4 Comentarii
Tudor Arghezi era asaltat de Jules Perahim – un pictor avangardist, chiar bun artist, dar care, după 23 august, căpătase şi putere în lumea culturală românească – evident, pe criterii politice. Acesta voia să stea de vorbă cu poetul, nu întotdeauna în apele lui. Şi tot aşa, momentul întîlnirii se amîna, Arghezi avea şi el hachiţele lui, Jules Perahim insista. Ultima dată, autorul Cuvintelor potrivite fiind iar bîrîit de Jules Perahim, care insista să-l vadă, explodează: Perahim, Perahim, ce e asta, cremă de ghete? Cam aşa şi cu DNA. De dimineaţă pînă seară tot auzim de DNA, DNA în sus şi în jos, ce e DNA: cremă etică pentru ghetele murdare ale lumii politicii româneşti? DNA a devenit mai importantă decît orice competitor la alegerile prezidenţiale? Dacă avem trei puteri în statul de drept – mult clamat, dar puţin respectat –, DNA vedem că este undeva peste toate trei. Formal s-ar încadra în cea judecătorească, dar realitatea e contrazisă de activitatea virilă şi vădit partizană, la marginea logicii, nu neapărat a legilor. Şi atunci? Poate să funcţioneze bine o societate şi să trăiască bine un popor doar cu DNA, care funcţionează, să zicem, bine, în vreme ce restul instituţiilor merg […]
Cand Elena Udrea va fi anchetata, nu zic inculpata sau condamnata, atunci voi avea incredere in DNA. Pana atunci, a se slabi cu „independenta justitiei”. Nimeni nu-si pune problema – poate doar Monica Macovei, acum, la spartul targului – de unde are atatia bani Elena Udrea? Si ce a facut cu banii publici pentru Gala Bute? Aceste raspunsuri vin de la DNA???, daca DNA e atat de … si atat de…
In interviul din Express dna Kovesi spune ca peste 50% dintre romani au incredere in DNA. Oare?
„Mişcarea de ultimă oră cu două sute de cetăţeni aduşi, din patru judeţe, la cîntatul cocoşilor, pentru anchetă şi audieri nu este decît o formă de a-i intimida pe alegătorii chemaţi duminică la vot.”
oamenii sunt martori într-un proces. au fost aduși în condiții decente. ai fost întrebați: „ați votat?”. au răspuns: „nu”. numele lor apare pe listele votanților. cel/ cei care i-au pus acolo sunt implicați în actuala campanie electorală. astea sunt faptele. iar dacă autorul e oripilat de aceste practici ale dna, e la fel de oripilat și de faptele politicienilor care adună voturi prin simpla măsluire a hârtiilor? întreb și eu…
Dar fara DNA era vreun politician hot (sau corupt) in puscarie ? Cat credeti ca s-ar fi furat din banii statului daca nu exista deloc DNA ? Care ar fi fost limitele furturilor si ale spagilor ?