Drept la replică. De la COPYRO
- 25-02-2010
- Nr. 514
-
Observator Cultural
- Actualitate
- 2 Comentarii
Către Observator cultural Referitor la articolul publicat în revista dvs, nr. 511/04.02.2010, intitulat „Rinoceriţa înviată – COPYRO vrea să zădărnicească publicarea lui Mihail Sebastian în limba română“, Societatea de Gestiune Colectivă a Drepturilor de Autor – COPYRO formulează următorul cuvînt în replică: COPYRO – Societatea de Gestiune Colectivă a Drepturilor de Autor, în calitate de organism de gestiune colectivă în domeniul operelor scrise conform Deciziei ORDA nr.8/1997, protejează drepturile de autor ce-i sînt încredinţate prin mandat, dar şi excercită gestiune colectivă a drepturilor de autor în condiţiile art. 25 din Legea nr.8/1996. În exercitarea atribuţiilor sale de organism de gestiune colectivă, are obligaţia de a-şi actualiza repertoriul de titulari de drepturi şi de a supune controlului de legalitate în faţa oricărei autorităţi jurisdicţionale situaţia succesorală pe linia drepturilor de autor a autorilor români de operă scrisă în raport de succesiunea în timp a legilor de proprietate intelectuală pentru clarificarea corectă a beneficiarilor drepturilor de autor rămase după decesul titularilor de drepturi. În aceste condiţii de legalitate, pe rolul instanţelor specializate pe probleme de proprietate intelectuală se află spre soluţionare şi legalitatea exercitării drepturilor de autor de pe urma defunctului scriitor român Mihail Sebastian. În acest context, este analizată […]
Am uitat sa mentionez ca Editura din Israel a oferit la exemplarele de inceput8% iar dupa aceea 10% insa doreste pe buna dreptate sa obtina Copyright pt cinci ani.Trebuie inca mentionat ca Cezar Petrescu e un autor complect necunoscut in Israel si conditiile oferite sunt cele care se practica in toata lumea.In lumea extracopyro!
Pana la trimiterea unui articol pe care l-am scris in legatura cu subiectul cum a inghetat Fram la Polyrom si cum regreta frigul mult mai cald dela Polul nord vreau numai sa precizez ca tratativele au incetat din cauza pretentiei de a se da copyright in Israel numai pentru UN AN si apoi sa reinceapa calvarul unei corespondente fara sfarsit care ar fi ostenit pana si elefanti tineri ! Adica astazi in conditiile de criza economica si riscuri – editura sa suporte toate cheltuielile editarii ,lansarii si difuzarii cartii si dupa un an sa piarda totul iar drepturile cartii sa fie poate date altei edituri? Sau difuzarea cartii oprita in plin -se spera- succes ca sa se trateze iar luni si luni de zile? Aceasta e promovarea Romaniei prin cultura?
l