INTERSECŢII. New Orleans

  • Recomandă articolul
Am profitat de perioada de acalmie dintre Mardi Gras şi festivalul de jazz din aprilie, pentru a petrece cîteva zile la New Orleans. În aceasta perioadă a anului e deja destul de cald în sudul Louisianei  şi tînţarii îşi mai prelungesc leneşi, cu încă cîteva săptămîni, perioada de hibernare (or fi „hibernînd“ într-adevăr ţînţarii?). Pe de altă parte, jazzul, tentaţiile gastronomice, voia bună şi nebunia localnicilor nu cunosc nici un moment de întrerupere. La ora zece dimineaţa, barurile din vechiul cartier (francez) sînt deschise şi aproape în fiecare dai de cîte un client care, aplecat peste bar într-o poziţie de echilibru instabil, îşi bea alene berea de dimineaţă. Te întrebi dacă a petrecut acolo toată noaptea sau oboseala i se trage de la enervarea provocată de dorinţa neîmplinită, în miez de noapte, de a bea o bere înainte de a se deştepta de-a binelea… Pe o stradelă laterală, în faubourg-ul Marigny, cartier aflat în prelungirea vechiului cartier francez, forfotă mare: se filmează. La faimosul Café du monde, pe malul fluviului, lumea stă de mult la coadă pentru a comanda o cafea cu lapte şi faimoasele beignets, un fel de gogoşi franţuzeşti, înecate în zahăr pudră. Alături, tarabele multicolore ale vechii […]
Acest continut este doar pentru abonati. Pentru abonament Observatorul Cultural apasati aici.

object(WP_Term)#12883 (11) { ["term_id"]=> int(19326) ["name"]=> string(7) "Nr. 901" ["slug"]=> string(6) "nr-901" ["term_group"]=> int(0) ["term_taxonomy_id"]=> int(19326) ["taxonomy"]=> string(7) "numbers" ["description"]=> string(0) "" ["parent"]=> int(0) ["count"]=> int(31) ["filter"]=> string(3) "raw" ["term_order"]=> string(1) "0" }