Moartea domnului Lăzărescu – online pe CINEPUB

  • Recomandă articolul

14apr playA marcat istoria recentă a cinemaului românesc și este considerat unul dintre cele mai importante filme ale NCR-ului (Noul Cinema Românesc): Moartea domnului Lăzărescu este disponibil online pe CINEPUB.

Moartea domnului Lăzărescu a fost unanim lăudat de critică, fiind considerat de Alex Leo Șerban „un film cinstit (evident, Omul nu poate învinge Moartea), dur şi adevărat… care a devenit aproape un film-cult, un fel de legendă urbană”. Iar în publicația Time Out London, Dave Calhoun scria: ”Lăzărescu o să fie o descoperire revigorantă și antrenantă. Revigorantă?, se aude o întrebare sceptică. […] Revigorantă! Credeți-mă, vă rog.” (preluare de pe aarc.ro)

Ultimul film semnat de Cristi Puiu, Sieranevada, a fost selectat în Competiție anul acesta la Cannes, iar până la premiera în România a filmului, CINEPUB (www.cinepub.ro) vă propune o altă producție semnată de Puiu și recompensată pe croazetă (cu premiul Un Certain Regard): ”Moartea domnului Lăzărescu” (http://cinepub.ro/site/moartea-domnului-lazarescu-cristi-puiu-2005/). CINEPUB (www.cinepub.ro) vă propune, de fapt, filmul care a câștigat un premiu aproape la fiecare festival la care a participat – Palm Springs, Namur, Chicago, Bratislava, Copenhaga (iar lista poate continua) și a fost nominalizat la Premiile Academiei Europene de Film.

Filmul urmărește drumul lung și neplăcut al lui Lăzărescu de la un spital la altul – în urma unui accident rutier toate spitalele din București sunt suprasolicitate, astfel că Lăzărescu nu poate fi internat. Acesta trebuie să înfrunte indiferența rece a doctorilor aroganți, care ezită să salveze un bărbat care pare că și-a distrus singur sănătatea.

Moartea domnului Lăzărescu (http://cinepub.ro/site/moartea-domnului-lazarescu-cristi-puiu-2005/) nu este un film despre sistemul medical din România, dar este un film în care acest sistem este perfect portretizat. „Filmul ăsta vorbeşte despre mine, despre frica mea de moarte, despre frica mea de separare. Trăiesc un coşmar numai la gândul că mă voi despărţi într-o zi de oamenii pe care îi iubesc, de oamenii la care ţin”, a declarant regizorul despre film (aarc.ro).

De asemenea, pe CINEPUB (www.cinepub.ro) puteți urmări și Marfa și banii (http://cinepub.ro/site/marfa-si-banii/), un alt film semnat de Cristi Puiu.

Informații despre toate filmele din portofoliul Cinepub se găsesc pe site-ul oficial. (www.cinepub.ro)

 

Cinepub.ro (www.cinepub.ro) este singurul portal de cinema românesc online, distribuit gratuit și cu acordul legal al producătorilor și cineaștilor independenți, cu premiere în fiecare joi seara, de ficțiune, documentar sau animație, scurt sau lungmetraj.

 

 

Adaugă comentariu

object(WP_Term)#13241 (11) { ["term_id"]=> int(19326) ["name"]=> string(7) "Nr. 901" ["slug"]=> string(6) "nr-901" ["term_group"]=> int(0) ["term_taxonomy_id"]=> int(19326) ["taxonomy"]=> string(7) "numbers" ["description"]=> string(0) "" ["parent"]=> int(0) ["count"]=> int(31) ["filter"]=> string(3) "raw" ["term_order"]=> string(1) "0" }