Nepotul lui Dracula (XIII)

Fragment din romanul cu acelaşi titlu, în curs de apariţie la Editura AULA

  • Recomandă articolul
Teo a gustat puţin din pilaf, din legumele asortate, din salata de ciuperci pleurotus, apoi a început: – E demonstrat ştiinţific că consumul de carne e sursa unei serii nesfîrşite de boli – diabet, cancer, infarct, arterioscleroză şi aşa mai departe –, e principala cauză de degenerescenţă la anumite popoare. – Iar începi cu teoriile tale rasiste, a zis Darius, fără să-şi ridice ochii din farfurie. – Nu e rasism, e ştiinţă, e rezultatul celor mai recente cercetări medicale. De exemplu, T. Colin Campbell, o somitate ştiinţifică în America, în cartea sa „Studiul China”, demonstrează că… – Ce-are China cu biftecul tartar? a întrebat Miky, continuînd să înghită cu poftă. – Are. Pentru că, în cartea respectivă, pe baza unei cercetări făcute în China, pe un milion de persoane, s-a demonstrat că cei care mănîncă carne şi lapte fac cancer, iar vegetarienii nu. – Şi lapte? a întrebat dom’ Bazil. – Da, şi lapte. Laptele, cu excepţia laptelui de mamă, desigur, e chiar mai periculos decît carnea. Distruge ficatul, provoacă colesterol… Dar mai bine continuaţi cu oribilităţile voastre – poftă bună! – şi lăsaţi-mă să termin. Vox clamandi in deserto. Marile civilizaţii umane înseamnă vegetarianism. Constructorii catedralelor, ai piramidelor egiptene […]
Acest continut este doar pentru abonati. Pentru abonament Observatorul Cultural apasati aici.

object(WP_Term)#12883 (11) { ["term_id"]=> int(19326) ["name"]=> string(7) "Nr. 901" ["slug"]=> string(6) "nr-901" ["term_group"]=> int(0) ["term_taxonomy_id"]=> int(19326) ["taxonomy"]=> string(7) "numbers" ["description"]=> string(0) "" ["parent"]=> int(0) ["count"]=> int(31) ["filter"]=> string(3) "raw" ["term_order"]=> string(1) "0" }