Primim la redacţie
Precizări transmise revistei nostre, semnate de: Octavian Gordon, Radu Ioanid, Alexandru Florian
- 26-11-2015
- Nr. 800
-
Observator Cultural
- PRIMIM LA REDACŢIE
- 5 Comentarii
Dezminţire În cursul lunii octombrie a.c., a apărut, sub egida Academiei Române şi a Fundaţiei Naţionale pentru Ştiinţă şi Artă, ediţia în două volume bilingve a operei lui Dimitrie Cantemir, Istoria măririi şi decăderii Curţii Othmane, cu indicaţia, pe pagina de gardă: „Editarea textului latinesc şi aparatul critic – Octavian Gordon, Monica Vasileanu şi Florentina Nicolae“. Prin aceasta, consider că i se face o mare nedreptate regretatului profesor Dan Sluşanschi, adevăratul autor al ediţiei critice şi al aparatului critic. După ce a publicat o primă ediţie critică a operei la Editura Amarcord (2001), profesorul Sluşanschi a revizuit textul, pregătind o a doua ediţie, anunţată, de altfel, în Postfaţa traducerii, după acest text revizuit, publicată la Editura Paideia în anul 2008. După moartea profesorului, textul celei de-a doua ediţii critice a textului latin a fost recuperat din calculatorul lui personal şi adus în custodia Colegiului Noua Europă din Bucureşti, alături de celelalte documente din arhivă care poartă numele „Dan Sluşanschi“. Acesta este textul pe care l-am pregătit, alături de Monica Vasileanu şi Florentina Nicolae, în vederea publicării într-o ediţie bilingvă la Academia Română. Contribuţia noastră, a celor trei editori, a fost clar menţionată în versiunea latină a paginii de gardă, alături […]
mi-a căzut în mână ( nu am citit-o, doar am răsfoit-o) o carte care mi s-a părut cu substanță, e vorba de cartea lui Ionuț Butoi dedicată lui Vulcănescu…și interbelicului românesc..nu o găsesc acum, să spun exact titlul. cred că a luat-o Vasile, alcoolicul ăsta de bărbat și nu mai știe unde a pus-o …
Lucid, nu ma vei convinge ca Vulcanescu miroase ca o floare.
Corect, fiind vorba de mirosuri fiecare are dreptul sa aleaga pe care le suporta sau nu. Marea problema este cand unii cer ca sensibilitatile lor olfactive sa fie OBLIGATORII pentru toata tzara.
Sa ramanem in Bucuresti, Lucid. Dl. Alexandru Florian a remarcat, la un tirg de carte din acest oras, gunoaie aruncate in public. Mirosul lor greu nu l-au lasat indiferent. Nu e normal?
In pdf-ul dedicat celor 48 de lansari la Gaudeamus e postata „o imagine cu o persoana condamnata pentru crime de război” – fapt penal apud alexandru florian. Scoateti repede cartea despre Mircea Vulcanescu, altfel puscaria va mananca.
P S ca specializat in terorism oriunde il inatlneste, poate ne explica alexandru florian ce inseamna termenul „neutralizare” folosit de exemplu in cazul celor doua adolescente palestiniene care au atacat cu o foarfeca un evreu la Ierusalim.
Omenirea e la o foarte periculoasa rascruce, umblatul dupa potcoave de cai mortzi nu va facilita acum si in viitor vizitele pasnice ale oamenilor normali nici in suburbiile Roissy , St Denis sau Moelenbeck, nici la Sharm-el-Sheikh si Manastirea Sf. Ecaterina, nici la Istanbul sau Ankara si nici la Yerushalayim sau Tel Aviv.