Satul românesc și lumea luxuriantă a delicateselor culinare

  • Recomandă articolul
Luni, 28 noiembrie, începînd cu ora 19.00, Sala Constanța a Hotelului Marriott a devenit neîncăpătoare pentru cei peste 450 de oaspeți adunați la evenimentul de lansare a noului album de fotografie semnat de Răzvan Voiculescu, Bucătăria Hoinară.   Îmi place la nebunie, mărturisesc, ca la evenimentele cu ștaif să stau la intrare și să casc gura la rochiile doamnelor și la expresia (de încîntare, de plictiseală, de mîndrie) a domnilor care le însoțesc. E o poezie în această simetrie pe care-mi place să cred că o înțeleg. Sala luxosului hotel se umple rapid de iubitori ai fotografiilor lui Răzvan Voiculescu: cîteva sute, de la doamne distinse, ajunse la vîrsta senectuții, la perechi tinere cu aer(e) de corporatiști. O masă țărănească micuță tronează sub bannerul uriaș cu coperta albumului, și pe ea, cîteva sticle, borcane și clondire cu murături (probabil) compun un decor care ne introduce abrupt în atmosfera evenimentului. Se lansează un album de fotografie, nu o carte de bucate: asta cred că știe deja toată lumea din sală. Bucătăreala e, aici, un pretext pentru o călătorie gastronomică și culturală în jurul lumii, și asta fără să părăsim meleagurile autohtone. (Îmi vine să zic, deloc ironic, deloc în doi peri, […]
Acest continut este doar pentru abonati. Pentru abonament Observatorul Cultural apasati aici.

object(WP_Term)#12884 (11) { ["term_id"]=> int(19326) ["name"]=> string(7) "Nr. 901" ["slug"]=> string(6) "nr-901" ["term_group"]=> int(0) ["term_taxonomy_id"]=> int(19326) ["taxonomy"]=> string(7) "numbers" ["description"]=> string(0) "" ["parent"]=> int(0) ["count"]=> int(31) ["filter"]=> string(3) "raw" ["term_order"]=> string(1) "0" }