SOFTUL ROMÂN. Pentru copii şi rafinaţi (II)

  • Recomandă articolul
La belle Sorcière Frumoasa sorsieră ia baia-n sosieră; ea scaldă-se, joia, în sos brun de soia; se lăfăie-n salsa ’nainte de-o salsa; nu-şi dă cu chanel, ci cu sos bechamel când joacă menuet (chit că-i desuet), iar sosul tartar nu-i pare barbar. Fluid sau vâscos, mai spelb, mai mulatru, i-e drag orice sos, în frunte cu-aioli de-un alb ca al colii A4… Doar sosul de garlic o supără tare pentru că n-are o rimă în arlic! Onomastikon Visam că-ţi tot caut un nume, cu sârg – cu care, în târg, să mă laud: ţi-aş fi spus Ruth ce-aduce-a sărut (şi-aici, şi-n Moab); ţi-aş fi spus Mab, de astăzi şi până ai să-mi fii zână; spre-a nu-ţi pierde aura, ţi-aş fi spus Laura; ţi-aş fi spus Edith, nume scump cum cartea de credit… Doar că, acum, adică în vis, mi-era tot mai greu să găsesc ce vream eu – că-mi scăpau printre deşte numele astea, pe care le pierzi uşor ca pe-un peşte de râu sau din oastea oceanelor verzi… Alice era lis; Lucìa, un luciu avea, de merluciu; şi ce velin Eveline, cel mai glossy – pe lângă cele cu scrâşnet de osii: Francisce, Graţiele, Guenièvre, regină cu gust de […]
Acest continut este doar pentru abonati. Pentru abonament Observatorul Cultural apasati aici.

Comentarii utilizatori

Comentariile sunt închise.